Toprak Nasıl Yumuşatılır

Toprak Nasıl Yumuşatılır – Yumuşar : Sert toprak yada sonradan  sertleşmiş toprak,  yumuşak hale getirilmeden, çoğu  zaman  ekilen  bitkiler  yada dikilen ağaç ve fideler,  topraktan  çıkma sorunu  yaşarlar   yada   çıkamazlar. Fidanlarda  gelişim sorunu  yaşarlar ve büyüyemezler, sonrada  kururlar. Yani tarımın püf noktası  toprağın  yumuşatılması dır dersek  yanlış  olmaz.

 Sert toprak solucanların da   çoğalmasının  önünde bir engeldir. Kök  gelişiminin önünde  bir engeldir.  Topraklar   kireçlenme sebebiyle, killi  olmaları  yada  kil  oranının  yüksek  olmasından  dolayı  serttir. Aslında   killi  topraklar verimlidirler ama   yumuşatılma dan  o  topraktan  doğru  düzgün  bir   hasat  yapmak  pek  kolay  değildir. Her türlü  toprak çeşidinde toprağın  sert   olması  bir  çok  soruna   neden  olur.  Yağan  yağmurun akıp  gitmesine   ve bitkinin  susuz  kalmasına  sebep olur. Diğer   yandan  da  sert toprağın  olduğu  tarla eğer imarı,  yani  tesviyesi  düzgün  değilse bu  durumda   yer   yer bazı  bölgelerde de   su  birikintileri  olur  ki buralarda bitkiler   sararma   ve   kuruma  gibi  sorunları  yaşar. Sert   topraklarda sık sık  ara   sürümler   yapılır,  toprak  havalansın  diye. Birazda   geç  sulanması  için  bu  yapılır. Sert   topraklar   yada   sertleşmiş  topraklarda üreticilerimiz   derin  patlatma dediğimiz toprağın  30 – 40  cm’sinden  aşağısına   1   metre derinlik  boyunca   belirli  bölgeleri  çeşitli  aletler ile derin  işleyerek   buralardan toprağın  hava alması  sağlanır.  Sert  topraklar derin  sürülmesi  halinde  çok  aşırı  iri  ve sert kesek – kesseklenme oluşur ki  bu  üreticilerimizin en  son  istediği şeydir. Sert toprağın Bahçelerde bel küreği i le bellenmesi de kolay değildir.

    Sonuç  olarak sert yada sertleşmiş  bir toprakta bir  tarımsal üretim  yapmak, yetiştirmek  oldukça zor ve   masraflıdır. İşte Rekor Gelişim ile bütün bu  konulara  çok  basit ve doğal  bir   şekilde   çözüm  bulursunuz.  Toprağınızın yapısı   killi, kumlu, çok  kireçli,tınlı, humuslu    nasıl   olursa   olsun,  en  kara yer, en  kepir   yerler bile   olsa, Rekor Gelişim toprağınızı 20  günü  bile bulmayan  bir sürede un gibi yapar ve 1 yıl  boyunca   topraklarınızın  bu  şekilde   kalmasını sağlar. Aslında toprağı  yumuşatmaktan daha  önemlisi , önemlisi, toprağın   yumuşak kalmasını sağlamaktır. İşte Rekor Gelişim bunu yapıyor. Rekor Gelişim Toprağı  öyle   yumuşaktır ki yürürken  çok  çabuk  yorulursunuz  çünkü yazın  en  sıcak  günlerinde bile sanki  Nisan  aylarından  daha   yüksek  bir toprak  tavına sahiptir. Tarlanızda, bahçenizde asla sert kesek oluşmaz. Sulama   ile   ilgili  olarak  ise   yarı yarıya karlı olursunuz.  Rekor Gelişim  üreticilerimize   bu  kadar   kolaylık  sağlayan  bir   toprak  düzenleyicidir.  Sadece yumuşatmaz,  PH  dengelemesini  de   yapar. Tuzu  sıfıra çeker, kireci çözer,  organik  madde  miktarını  çok  hızlı  artırır. Her türlü erimemiş  eriyememiş  toprakta  kalıntı  olmuş gübreleri eriterek toprağa dolayısıyla  bitkiye   kazandırır. Rekor Gelişim her daim  en  yüksek verim  ve  kaliteli  mahsul  hasadı  için şart diyebileceğimiz bir üründür. Aşağıda ki  videoları linkini  izlediğinizde   oradaki  videolarda da   göreceğiniz  gibi  toprak  Rekor Gelişim  ile  toprak  çok  güzel  yumşamaktadır, sertliği  giderilmektedir.

Rekor Gelişim Videolarını izlemek için tıklayınız

REKOR GELİŞİM  WEB SİTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

REKOR GELİŞİM  İLETİŞİM VE  SİPARİŞ FORMU

[contact-form-7 id=”5″ title=”İletişim formu 1″]